Veelgestelde vragen

Talent Action Lab is een experimenteel project binnen Hogeschool PXL. Heb je nog vragen buiten deze hier beneden? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.
We staan je graag te woord!

Moet je ingeschreven zijn op PXL?

Momenteel organiseren we een aanbod voor studenten die in academiejaar ’22-’23 gestart zijn op Hogeschool PXL – en zich dus ingeschreven hebben bij start van het academiejaar. Als je beslist om te stoppen in de richting waarin je begon in september kan je je aanmelden voor ons project. Je moet nog niet formeel uitgeschreven zijn om te kunnen instappen in ons project.

Voor welk departement is dit aanbod?

Talent Action Lab richt zich naar alle studenten van Hogeschool PXL. Vanuit eender welk departement ben je dus van harte welkom.

Bachelor, graduaat, master?

We richten ons naar al onze departementen en naar al onze opleidingen. Je bent welkom om je aan te melden vanuit een bacheloropleiding, vanuit een graduaatsopleiding en ook vanuit onze master in de beeldende kunsten.

Hoe mijn ouders overtuigen?

Je ouders mogen ons uiteraard contacteren, we nodigen hen graag mee uit voor een gesprek. Als je op intake komt ben je ook van harte welkom om je ouders (of een ander belangrijk persoon uit je netwerk) mee te brengen. Voor nieuwe studie- en/of loopbaankeuzes staan is niet gemakkelijk. Je maakte een studiekeuze, begon vol goede moed aan de hogeschool, studeerde misschien zelfs al enkele jaren bij ons. Even tijd nemen om grondig te bekijken wat bij je past en om terug wat sterker in je schoenen te staan is sowieso een goed idee. Ons aanbod gaat steeds door op maandag en dinsdag, je kan het dus perfect combineren met een deeltijdse- of weekendjob.

Wat is de kostprijs?

Omdat we vanuit het Europees Sociaal Fonds middelen krijgen om een experimenteel project op te zetten, kunnen we onze eerste drie labs gratis laten doorgaan. We rekenen er wel op dat je effectief komt opdagen als je je aanmeldt, het zou zonde zijn om een plekje te claimen en het niet te benutten.

Moet ik sportief zijn? Avontuurlijk?

We gaan zeker wel wat bewegen (bv. wandelen), maar echt sportief zijn is geen vereiste. Avontuurlijk zijn moet zeker niet, je kiest altijd en overal zelf welke uitdagingen je aangaat en welke niet – hier hebben we absoluut geen oordeel over, leerkansen zitten overal.